Den här sidan använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. OK!

Det här är vi

2018 firar vi 20 år! Eva Maria Friberg, som äger och driver Discover Sweden Tours, har lång erfarenhet från turist – och resebranschen i många länder. Kontakten med lantbruket börjar utanför kontorsdörre, på gården vid foten av Kinnekulle med gris- och spannmålsproduktion. Vår närhet till landsbygden förstärker vår önskan att visa det som finns mellan storstäderna och de mest kända besöksmålen.

Katri Danielsson har många år bakom sig i turistnäringen i Läckö-Kinnekulle området och har varit anställd sedan 2007.

Discover Sweden Tours AB, Org nr: 556938-2079 har sitt säte i Götene. Vi är medlemmar i Svenska Resebyråföreningen och i det internationella nätverket ATOI.

Våra gårdar

Eva Maria och Claes driver Malma Gård vid foten av Kinnekulle och Badene Egendom utanför Kvänum på Varaslätten. Huvudverksamheten är grisproduktion men vi odlar också spannmål på  båda gårdarna som dels utfodras till grisarna dels säljs vidare för utsäde och bröd. Totalt brukas 950 hektar varav 250 är arrenderad mark och 530 i gemensamt bolag. 74 hektar är ekologisk odling. Vi har också ca 350 hektar skog vid Kinnekulle och i Värmland. På Badene finns också fyra vindkraftverk.

Våra grisar

Smågrisstallet på Badene byggdes 2003. Där arbetar idag 3 personer heltid. I den så kallade halvintegrerade produktionen kommer suggorna från Moholmspoolen och går först i stora boxar med mycket halm innan de får sin egen box där de föder smågrisarna. En sugga får oftast 10-12 smågrisar 3 gånger om året. Smågrisarna är hos sin mamma 5 veckor innan de flyttas över i en egen box tillsammans med sina syskon.

Vår spannmålsodling

Vi odlar de vanliga spannmålssorterna vete, havre, korn, råg och rågvete. Vi odlar också de härligt blommande gula oljeväxterna som sedan t.ex blir margarin eller rapsolja. På granngården Värmagården arrenderar vi marken och odlar där ekologiskt. All spannmål tas om hand i våra spannmålstorkar, dessa värms upp av våra värmepannor som vi eldar med den överblivna halmen från tröskningen eller med stockar och annat överblivet skogs- och trämaterial.

     Eva Maria Friberg

 

 

      Katri Danielsson