Den här sidan använder cookies. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. OK!

Gruppresor i Västsverige

Efter 20 års verksamhet från kontoret på Kinnekulle har vi lärt känna minsta lilla vrå och många spännande människor i området mellan Vänern och Vättern. Vi planerar och skräddarsyr din gruppresa med den blandning av natur, kultur, shopping och god mat som ni önskar och ordnar passande övernattning om du vill resa flera dagar. En auktoriserad guide förgyller resan. Vi har flera duktiga guider i vårt nätverk, specialiserade på t.ex. Kinnekulle, Västergötland, biosfärområde och medeltiden som följer med under hela resan eller delar av den.

Det Blommande Berget

Kinnekulle upphör aldrig att fascinera och inspirera. Kanske är det därför som många hantverkare valt att bosätta sig här, för att väcka kreativiteten och hålla inspirationen vid liv. Den fantastiska naturen och den vackra utsikten kombinerat med god mat, historiska sevärdheter och besök hos lokala hantverkare gör ett besök på det Blommande Berget till något minnesvärt. Läs mera och se förslag på en resa här.

Kulinariska Upplevelser

Maten skapar minnen. Desto mer äkta maten är desto större avtryck sätter den. Idag sjuder det av företagare som erbjuder matupplevelser. Gårdsmejerier med egen ost eller glass, växthus med färgsprakande grönsaker, microbryggerier och vintillverkare, sylt- saft och marmeladbutiker och många fler. 

Kanske vill ni laga en egen måltid tillsammans, eller lära mer om choklad, öl eller ost? Vi samarbetar med flera restauranger och producenter där det finns möjlighet för dig och din grupp att utvecklas tillsammans genom god mat.

Vi gör gärna ett programförslag "Från Jord till Bord" där visar vi vårt moderna svenska lantbruk för dig som i din vardag befinner dig långt ifrån landsbygden. En resa kan innehålla t.ex. besök på lantbruk, gårdsbutiker och/eller lokala producenter av t.ex. ost eller grönsaker i kombination med besök på traditionella sevärdheter. 

Vänerskärgården med Kinnekulle

Med kontor vid foten av Kinnekulle är vi en del av biosfärområdet Vänerskärgården med Kinnekulle. Området är också Sveriges första ekoturismområde. Tanken är att turismen ska utvecklas men att naturens unika värden ska bestå. Därför ordnar vi gärna studieresor här i krokarna där programmen läggs upp med möten med personer som är verksamma på olika sätt i biosfärområdet.  

I Arns fotspår

Tack vare Jan Guillous böcker om Riddar Arn (1998 och framåt) har strömmen av resenärer till Arns Rike varit stor och vi har haft förmånen att få arrangera både stora och små event "I Arns Fotspår". Idag har intresset för Arn svalnat, men de flesta vet att det är härifrån Arn och hans historia kommer – och grunden för resorna finns kvar; våra medeltida kyrkor och en fantastisk medeltida historia. Så kontakta oss om du vill göra en historisk resa i Skaraborg, med eller utan Arntema.

Länktips

Om du vill lägga upp programmet själv och bara söker en guide så kan vi tipsa om Västgötaguide, klicka in till dem här.

Söker du allmän turistinformation från området eller reser individuellt så tipsar vi om Destination Läckö-Kinnekulle Turistbyrå, klicka in till dem här.

Specifik information kring Kinnekulle och arrangemangen Vårrundan samt Höstrundan hittar du på Mötesplats Kinnekulle, klicka in till dem här.